Војна установа Моровић

У близини Бачке Паланке, у селу Челарево налази се једини музеј пива на Балкану. Смештен је у аутентичној згради с краја XIX века која је служила као силос за потребе Пиваре коју је основао 1892. године Лазар Дунђерски.

Овакав јединствени мини центар који је спој традиционалног и модерног увешће вас у причу о првом пиву насталом из ове фабрике, како су се и на који начин допремали састојци за прављење пива, а затим и како се складиштило и чувало пиво. Историју пиваре моћи ћете да видите кроз старе слике и писма оснивача Лазара Дунђерског. Такође видећете како су се увесељавали радници приликом прослава. Музеј поседује веома ретке старине, па је могуће видети и угоститељски инвентар који се користио пре 100 година.

Историја није једино чиме се дичи Пивара-у самом центру Музеја имаћете прилику да видите и који су то савремени брендови којима пивопије придају највећу пажњу данас, а уколико нисте сигурни који су разлози за то.... моћи ћете и да дегустирате једно од више врста пива које пивара производи или дистрибуира.На самом крају, имаћете прилику да покажете колики сте љубитељ пива и да купите по врло повољним ценама и промотивне мајице и качкете. Радно време музеја је сваког четвртка од 14-16 h. Улаз је слободан. 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Временска прогноза


TripAdvisor

Пратите нас

Добро дошли...